Τα Πολυκαρμπονικά είναι ένα νέο θερμοπλαστικό – τεχνοπολυμερικό υλικό. Παράγονται με τη μέθοδο της διέλασης και υπερέχουν έναντι του παραδοσιακού γυαλιού λόγω του χαμηλού βάρους τους, τα πολυκαρβονικά φύλλα υπερέχουν έναντι των παραδοσιακών (όπως το γυαλί) με δυνατότητες πολλαπλών εφαρμογών που συνδυάζοντας ιδιότητες, όπως :

   • Αποτρέπουν την εξάπλωση της φωτιάς και του καπνού.
   • Εξοικονομούν ενεργειακούς πόρους και δημιουργούν θερμική ευεξία.
   • Καθαρίζονται εύκολα, αφού αποτρέπουν τη σκόνη να επικάθεται και να συσσωρεύεται επάνω τους (αντιστατικό υλικό)
   • Διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων και χρωμάτων

Οι εφαρμογές που τα συναντάμε είναι συνήθως :

α) Σε εξωτερικούς χώρους: Στέγαστρα όλων των τύπων, σκεπαστοί διάδρομοι, πέργκολες, στάσεις λεωφορείων, επικαλύψεις κερκίδων, διαφώτιστες πυραμίδες και θόλοι, ηχοπετάσματα, θερμο-ηχομονωτική υάλωση, επικαλύψεις κολυμβητηρίων, φωταγωγών, θερμοκήπια, επιγραφές, τηλεφωνικές καμπίνες, παράθυρα βιομηχανικών κατασκευών, αίθρια, ανοιχτές αγορές

β) Εσωτερικές εφαρμογές: Διαχωριστικά, ντουζιέρες, ψευδοροφές, επιγραφές, διαφημιστικές κατασκευές.

Τα χαρακτηριστά τους είναι το πάχος τους, που κυμαίνεται από 4 – 20 χιλιοστά με πλάτος 2100 και μήκος φύλλου 6000 χιλιοστά. Η ελάχιστη ακτίνα καμπύλωσης για το λύγισμα των φύλλων κυμαίνεται από 750 – 3500 χιλιοστά ανάλογα με το πάχος τους. Όσον αφορά την πυρασφάλεια έχουν καταταγεί για αντίδραση στην φωτιά στην κλάση 1. Τα προφίλ πολυκαρβονικού παράγονται σε δύο διατομές. Τα προφίλ Η με προστασία U.V με πάχος που κυμαίνεται από 4 έως 16 χιλιοστά μήκους 6000 χιλιοστών και τα προφίλ U πάχους από 4 – 16 χιλιοστά μήκους 2100 χιλιοστών.

Στα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνεται και η εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με το παραδοσιακό γυαλί. Η ευχρηστία και η ευκαμψία σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος τους διευκολύνει την κατεργασία τους για την οποία δεν χρειάζεται να γίνει χρήση ειδικών εργαλείων, δίνοντας όμως πολύ καλά αποτελέσματα στήριξης και στεγάνωσης. Η δυνατότητα παράδοσης σε όλα τα μεγέθη (μήκος και πλάτος), σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και παχών για την κάλυψη διαφορετικών απαιτήσεων. Τα πολυκαρβονικά παράγονται σε 3 διαφορετικούς τύπους ανάλογα με το είδος της ασπίδας προστασίας:

   • Κυψελωτά με ασπίδα προστασίας 1 όψης 10 ετής εγγύηση
   • Κυψελωτά με ασπίδα προστασίας 2 όψεων 10 ετής εγγύηση
   • Κυψελωτά με ασπίδα προστασίας 2 όψεων 15 ετής εγγύηση

Οι εφαρμογές που το συναντάμε είναι συνήθως : Πέργκολες – Αίθρια Στέγαστρα – Κάλυψη Οροφής Πισίνας – Κτηρίων – Ηχοπετάσματα – Εσωτερικά Χωρίσματα.