10 από τα πιο μοναδικά κτίρια που θα δει ο κόσμος μας σε λίγα χρόνια

Κέντρο Λάχτα, Αγία Πετρούπολη

petroupoli-1

Αυτός ο ουρανοξύστης 87 ορόφων βρίσκεται στον κόλπο της Φινλανδίας και θα στεγάσει τα γραφεία της Γκάζπρομ Νεφτ. Αναμένεται να είναι το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης, ξεπερνώντας ακόμα και τον ουρανοξύστη της Ρ. Ομοσπονδίας. Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων θα αγγίζει τα 400 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

 

Πύργοι του Ντουμπάι – Lagoons

dubai-1

Η ομάδα των Thompson, Ventulett, Stainback & Συνεργαστών ολοκλήρωσαν τον σχεδιασμό των Lagoons, στο Ντουμπάι (Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα) και σύντομα η αμμώδης περιοχή 5 στρεμμάτων θα γίνει ένα εντυπωσιακό συγκρότημα, συνδυάζοντας θαλάσσια σπορ, λιμάνια και επιβλητικούς ουρανοξύστες.

 

Ο πύργος Σκάλι στην Κίνα

kina-1

Στην συμβολή δύο ποταμών, στην Ζουχάι της Κίνας, θα δημιουργηθεί ο πύργος που βλέπετε, με ύψος 100 μέτρα. Είναι ελαφρώς σπειροειδής και το εξωτερικό του υα φτιαχτεί έτσι ώστε να μοιάζει με ψάρι. Το εξωτερικό είναι καλυμμένο με “λέπια” από αλουμίνιο.

 

Οι “Dancing Dragons” (οι δράκοι που χορεύουν) στη Σεούλ

seoul-1

Οι δύο ουρανοξύστες που βλέπετε στην εικόνα είναι το τελευταίο από τα 15 αρχιτεκτονικά πρότζεκτ στην περιοχή Γιονγκσάν της Σεούλ. Θα αποτελούνται από 88 και 77 ορόφους αντίστοιχα, ενώ το εξωτερικό θα θυμίζει δέρμα δράκου. Συγκεκριμένα μάλιστα, κάθε “λέπι” θα είναι και ένα παράθυρο.

 

Η ατέλειωτη πόλη, στο Λονδίνο

london-1

Ένα από τα πιο παράξενα και “φυσικά” αρχιτεκτονικά πρότζεκτ που σκοπεύουν να γίνουν στο Λονδίνο. Εμπνευσμένο από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, αυτό το συγκρότημα θα παρέχει μοντέρνο τρόπο ζωής, κοντά όμως στη φύση.

 

Το “ατέλειωτο” σπίτι (Infinity House) στο Σίδνευ

sidney-1

Έτσι θα είναι άραγε τα σπίτια στο μέλλον; Το συγκρότημα αυτό θα παρέχει τα πάντα, από σπίτια έως ξενοδοχεία και εστιατόρια.

 

Η “σπείρα της Ευρώπης” στις Βρυξέλλες

brukselles-1

Oι ειδικοί της ιταλικής εταιρίας MADEOFFICE σχεδίασαν αυτό το κτίριο για να κοσμεί το ο κέντρο της πόλης των Βρυξελλών. Το όνομα και ο τόπος είναι συμβολικά, αφού εκεί κοντά βρίσκονται και τα κεντρικά κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρότζεκτ θέλει να αναδείξει τη σχέση και την σύνδεση των ποικίλων πολιτισμικών αξιών κάθε μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η “πόλη των ονείρων” – Ξενοδοχείο στο Μακάου της Κίνας.

makaou-kina-1

Ένα νέο, 5άστερο ξενοδοχείο 40 ορόφων στην κινεζική πόλη Μακάου που έχει σχεδιαστεί από τον κορυφαίο Ζάχα Χαντίντ.

 

Το βιονικό κτίριο “λάβα” στο Άμπου Ντάμπι

abudabii-1

Το κτίριο αυτό δεν είναι σχεδιασμένο μόνο από αρχιτέκτονες, αλλά και από βιολόγους!

 

Η βιονική πόλη, στην Σαγκάη

shanghai

Σε 15 χρόνια, θα ολοκληρωθεί μια πόλη διαφορετική από τις άλλες και θα στεγάσει 100 χιλιάδες ανθρώπους. Η μοναδική κατασκευή της, το ντιζάιν σύμφωνα με τους κανόνες της βιονικής αρχιτεκτονικής τόσο μοναδικό, ώστε να μπορεί να αντιστέκεται στη φωτιά, τις πλημμύρες, τους σεισμούς ακόμα και τους τυφώνες. Μια Κιβωτός του Νώε δηλαδή.