Οι δεξαμενές είναι δοχεία υπο πίεση που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με κανονισμούς που είναι αποδεκτοί διεθνώς. Οι μεταλλικές δεξαμενές κατασκευάζονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Υπάρχουν υπέργειες ή υπόγειες δεξαμενές. Κάθε δεξαμενή πρέπει να τοποθετείται σε μία βάση στιβαρή ή από σκυρόδεμα ή κατάλληλα κατασκευασμένη ώστε να αντέχει το βάρος της δεξαμενής όταν αυτή είναι γεμάτη με νερό ή πετρελαιο.

ΥΠΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Οι υπέργειες δεξαμενές είναι απλές στην εγκατάσταση και οικονομικές στο κόστος τους.

Κατά την τοποθέτηση μιας δεξαμενής

  • προετοιμασία μιας επίπεδης σκληρής βάσης χρειαζεται
  • αποστάσεις ασφαλείας γύρω από την δεξαμενή
  • πρόσβαση για το όχημα ανεφοδιασμού
  • προστασία από το ενδεχόμενο πρόσκλησεις ζημιών από ατυχήματα
  • παροχή νερού για την ψύξη της δεξαμενης

ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Αν θέλετε να διατηρήσετε την αισθητική του χώρου μπορείτε την δεξαμενή να την τοποθετήσετε υπόγεια αρκεί να τηρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές όπως επιθεώρηση και τακτικός έλεγχος της δεξαμενής.

Η σωστή κατασκευή της μεταλλικής δεξαμενής με τα απαραίτητα δεσίματα για να μην φουσκώνει, την καθιστούν αξιόπιστη για το περιεχόμενο πριν και μετα την παραλαβή του πετρελαίου.

Σημείωση: οι πλαστικές δεν διευκολύνουν την σωστή μέτρηση όγκου κι έτσι δεν γνωρίζουμε τι περιεχόμενο υπάρχει μέσα πριν την νέα παραλαβή πετρελαίου.

Οι μεταλλικές δεξαμενές που κατασκευάζονται είναι :

  • δεξαμενές με μαύρη λαμαρίνα για υγρά καύσιμα και νερό
  • δεξαμενές με γαλβανιζέ λαμαρίνα για νερό.

Σημείωση: Για να μπορεί να μετρηθεί η ποσότητα πετρελαίου σε μία δεξαμενή πρέπει να έχει παραλληλεπίπεδο σχήμα. Οι σωστές δεξαμενές έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις (1x1x1) ή (2x1x1) κλπ, ώστε το κάθε εκατοστό ύψους να αντιστοιχεί σε στρογγυλό αριθμών λίτρων πετρελαίου.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *