Ο παράξενος ουρανοξύστης της Μπανγκόκ που μοιάζει ημιτελής

Η Ταϊλάνδη καλωσόρισε τις προηγούμενες ημέρες μια ενδιαφέρουσα πολύ μοντέρνα προσθήκη στην πρωτεύουσα της, τον ουρανοξύστη MahaNakhon ή Pixel Tower.

thailansd4

Είναι το υψηλότερο κτήριο της πόλης, με ύψος 314 μέτρων και στεγάζει πολυτελές ξενοδοχείο, εστιατόρια, κατοικίες και καταστήματα. Το κτίριο εγκαινιάστηκε επισήμως στις 29 Αυγούστου με ένα εντυπωσιακό σόου.

«Όταν το κοιτάς, κάποιες φορές μοιάζει ημιτελές, ανολοκλήρωτο», είχε πει σε συνέντευξή του ο αρχιτέκτονάς του, ο Γερμανός Ole Scheeren. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ταϊλανδός πελάτης του ήθελε ένα κτήριο που θα ξεχώριζε στην πόλη, ειδικά με φόντο άλλα παράξενα κτήρια της Μπανγκόκ, όπως το κτήριο- ελέφαντας και το κτήριο- ρομπότ.

thailansd3

Στόχος του Scheeren ήταν ο πύργος να είναι ευνοεί την οπτική σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν εκεί και την πολύβουη πόλη γύρω του. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, φαίνεται πως η λειτουργία του είναι στο όριο της εργατικής νομοθεσίας της Ταϊλάνδης που προβλέπει πως σε τέτοιες κατασκευές 39 θέσεις εργασίας πρέπει να δίνονται σε Ταϊλανδούς, μεταξύ αυτών η θέση του αρχιτέκτονα και του πολιτικού μηχανικού.

thailansd7

Τα παράξενα κτήρια ρομπότ και ελέφαντας φέρουν την υπογραφή του Ταϊλανδού αρχιτέκτονα Sumet Jumsai.

 

Πηγή: www.profilnet.gr